Hjælp til selvhjælp

"Man kan ikke lære et menneske noget. Man kan kun hjælpe det til at opdage, hvad det har i sig."

“Selv den længste rejse begynder med et skridt.”

 

Dalai Lama

Hjælp til selvhjælps tanken:

Vi bliver gennem medierne ustandseligt fodret med velmenende opfordringer til at motionere, spise sundt og leve i harmoni med os selv og vores omgivelser,- så skal alt nok gå.

Det bliver let meget overvældende og kommer nemt til at lyde som om én bestemt måde at leve på, vil være vejen til evig frelse indenfor sundhed og helse for os alle.

 

Det harmonerer imidlertid ikke helt med mine erfaringer, dels fordi de anbefalinger vi bliver bombarderet med hyppigt ændres, dels fordi vi som individer har vidt forskellige ressourcer og helbredsmæssige udfordringer, i forhold til at tage fat på de mange leveregler.

 

Det er for mig at se altafgørende for os hver især at finde frem til, hvor vi har vore styrker og vore svagheder. På baggrund af det kan vi så finde frem til en vej der er realistisk og givende for den enkelte.

 

Jeg betragter det som en meget vigtig og givende del af min behandlerrolle, at være behjælpelig med at afdække dine ressourcer samt at hjælpe til med at navigere i de mange regler og anbefalinger, så du får brugbar hjælp til selvhjælp.

De små skridt er som regel de vigtigste og fører ofte mere med sig.

“Der er altid et eller andet, man er god til, man skal bare finde ud af, hvad det er.” – Fra Gummi Tarzan

Senetensbehandling

Kraniosakralbehandling

Tankefeltterapi

Mindfulness