NADA Behandling

Kan medvirker til at afhjælpe en række symptomer såsom angst, søvnløshed, stress, abstinenser, aggression, hedeture mv.

Om NADA behandling

Hvad er NADA? Tja, den korte forklaring er, at det er en form for øreakupunktur.

Den lidt længere version er, at  NADA er en særdeles velafprøvet og veldokumenteret behandlingsform, som for over 40 år siden blev introduceret som en supplerende / støttende behandling på  Lincoln Hospital i New York, hvor man arbejdede med forskellige misbrugsproblemstillinger.

I Danmark startede NADA på Amtshospitalet i Nykøbing Sj. i 1997 og har siden bredt sig til hele landet på f.eks. institutioner, hospitalsafdelinger, bosteder, fødegange, smerteklinikker, Hospices mm. Behandlingsformen har således bevidst sit værd i både mange år og i rigtig mange sammenhænge. Metoden anvendes i dag over det meste af verden i forbindelse med stresslindring samt som et vigtigt fundament i personlig udvikling og håndtering af følelser og kriser f.eks. via Røde Kors i forbindelse med naturkatastrofer o.lign.

Hvorfor NADA?

Har du i perioder behov for at gøre en ekstra indsats for at balancere krop og psyke, så kan NADA være en rigtig god mulighed, evt. supplement til anden form for behandling.

NADA er først og fremmest en RECOVERY metode, dvs. den medvirker til at afhjælpe en række symptomer såsom angst, søvnløshed, stress, abstinenser, aggression, hedeture  mv. Det styrker de kognitive funktioner, indre grænser og øger fokus. Det skaber bedre kontakt til følelserne, så du bedre kan håndtere de udfordringer du måtte stå overfor, både fysisk og psykisk.

Hvordan foregår behandlingen? 

Selve behandlingen foregår ved at du får mindst tre , gerne fem, små akupunktur nåle placeret i veldefinerende punkter i hvert øre. Nålene sidder i ørene i 45 min. mens du sidder eller ligger og slapper af evt. med lidt afslappende musik eller med en kop NADA-te.

Der er ingen samtale under behandlingen, som foregår så roligt og afslappet som muligt.

Der kan efter behandlingen evt. suppleres med magnetiske akupunktur kugler som kan blive siddende i et enkelt punkt i øret de efterfølgende dage, så du selv kan stimulere dette punkt ved let berøring.

Et væsentligt motto for NADA er  ”Keep it simpel”  ligesom der er tale om at nada-behandlere rundt om i verden, tilstræber at respektere ”The NADA spirit” hvilket betyder at behandlingen bør være  til rådighed for så mange som muligt, så billigt som muligt.

Derfor tilbydes NADA ofte som gruppe behandling i en NADA – cafe, hvor man kan deltage efter drop-in princippet, hvor den enkelte sidder i fred og ro med sine nåle og forlader rummet igen,  når nålene er fjernet, efter 45 min.

Ring gerne for en nærmere samtale om NADA kunne være noget for dig…

Palliativ fysioterapi

Kraniosakralbehandling

Senetensbehandling

Tankefeltterapi

Mindfullness

Hotstone Massage